Щоб мати можливість створювати нові теми та відповідати в наявних, треба зареєструватися!
Кнопка «Реєстрація» розташована у верхній частині сайту.

Фото- та відеозйомка на об'єктах транспорту

Автор Xvost, 30 Квітень 2012, 16:16:22

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Xvost

Об’єктив.jpg
Останнім часом, на залізничних форумах йдуть обговорення законності зйомки на об'єктах транспорту:

Разрешение на съемку объектов УЗ
УЗ и фотографы, Осторожнее с фотоаппаратами

Мені й самому намагалися двічі заборонити моє захоплення. Вперше явно втративший орієнтацію у просторі ТЧПМ з білгородського електропоїзда по ст. Козача Лопань (бідолаха явно не помітив, як в'їхав на територію іншої держави); вдруге метою зйомки поцікавився співробітник ЛВВС на ст. Слов'янськ, до якого чи то забули, чи то забили довести указ про скасування совдепівських заборон.

Сенсу всіх обговорень та страхів, за наявності явно дозвільного законодавства щодо цього питання, я не розумію. Тому злегка порившись у Мережі, знайшов те, що може бути виправданням зйомки та підтвердженням її законності. Зрозуміло, за дотримання певних правил поведінки на об'єктах транспорту. Знайдене я оптимізував для друку, користуйтесь!

Але, я нагадую особливості фотозйомки в умовах військового стану в Україні. Привожу розділ Правил фотогалереї RailGalleryUa, який стосується даного питання:

10. Особливості роботи сайту в умовах воєнного стану в Україні (даний розділ Правил стосується фотозйомки на території України).
10.1. Розуміючи особливості роботи публічного інформаційного ресурсу в умовах воєнного стану, та маючи відповідальність, нагадуємо вам жорсткі, беззаперечні правила.
10.2. Категорично ЗАБОРОНЕНО вести зйомку військових ешелонів, розвантаження військової техніки, будь-якої військової логістики, тощо.
10.3. Категорично ЗАБОРОНЕНО знімати санітарні та евакуаційні ешелони.
10.4. Категорично ЗАБОРОНЕНО знімати мости, шляхопроводи, тунелі, які перебувають під військовою охороною та мають охоронні пости.
10.5. Категорично ЗАБОРОНЕНО знімати тягові підстанції, розподільні пункти електропостачання.
10.7. Категорично ЗАБОРОНЕНО знімати роботу ППО, розташування ППО, розташування будь-яких військових об'єктів.
10.8. Фотоматеріали, на яких присутнє будь що з вищезазначеного, на сайт НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!
10.9. В коментарях категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вести обговорення військової логістики, розташування військових об'єктів, ППО, постів.
10.10. ЗАБОРОНЯЮТЬСЯ: заперечення військової агресії рф проти України; пропаганда рашизму (ідей «русского міра»).
10.11. Порушення будь-яких з вищенаведених пунктів викличе негайне блокування користувача.
10.12. Не забуваємо підтримувати Збройні Сили України.

Олег

Как правило, если пытаются препятствовать съемке, значит совершают нарушения, косяки и другие не угодные тайные дела. Касаемо белгородского помогалы, то в России это у них патологическая паранойя. У нас в большинстве максимум могут поинтересоваться для чего я фотографирую.  Но бывало что обвиняли в подготовке теракта и угрожали милицию вызвать и фотик отобрать хотя и понимали что у них нет на это оснований.     

Kramatorsk.INFO : Всі новини Краматорська і регіона

Copyright © 2006-2025, Сергій Долманов aka Xvost та автори матеріалів.
При використанні матеріалів посилання (гіперпосилання) на «Пост Ворсклу» обов'язкове.