Про Церкву, коронавірус і атеїстичну лють нашого суспільства

Оновлено 28.01.2023

Цей допис був опублікований мною раніше у Facebook. Подаю його у новій редакції, вже розвернутий та доповнений.

Останнім часом, у зв’язку з позицією РПЦвУ стосовно коронавірусу, в мережі стали з’являтися осудливі матеріали. Все б нічого, позиція РПЦвУ достойна осуду, АЛЕ! Це не привід для нападів на Православну віру в цілому. В матеріалах, які викривають РПЦвУ, заодно паплюжать Святі Христові Тайни (Причастя), молитву, ікони, мощі, храми, віру і через це – Христа! Вікіпедія дає нам пояснення, що є богохульство: “Богоху́льство – нешанобливе використання імені Бога або богів, а також наругу будь-яких об’єктів релігійного поклоніння і шанування. За юдейським, християнським і мусульманським віруваннями є гріхом”. Розумієте? Нешанобливе! Я ж спостерігаю якусь хвилю неоатеїзму у кращих традиціях Ємельяна Ярославського та журналу “Бєзбожнік”. Десь зустрічав навіть такий перл: “Треба заварити двері храмів”. Нагадує богоборство тридцятих років, на тлі коронавірусу.

А ось вам і такий матеріал, де явна антицерковна позиція замаскована під турботу про здоров’я громадян:

Наведу декілька прикладів, які ображають особисто мої релігійні почуття.

На першому скриншоті ми бачимо неповагу до молитви. Повірте, якщо вас, не дай Боже, торкнеться біда, ви не тільки до лікарні побіжите, але ще й почнете молитися. Таке відбувається досить часто. На другому скриншоті – образа тих священників, зокрема ПЦУ та УГКЦ, які продовжують служіння у складних умовах карантину, дотримуючись всіх рекомендацій МОЗ та постанов КМУ. Приклад такого батюшки навожу:

Я вже розпочав бани, і банити буду безжально! Я грішник, можливо самий останній, але віра для мене має більшу цінність, ніж сотня ФБ-друзів!

І наостанок:
– я вірянин ПЦУ;
– я не підтримую РПЦвУ.

Бог поругаєм не буває!

Будь ласка, поширте цю публікацію. Дякуємо!

Залишити відповідь