Щоб мати можливість створювати нові теми та відповідати в наявних, треба зареєструватися!
Кнопка «Реєстрація» розташована у верхній частині сайту.

Чоп-2024

Автор baton, 10 Липень 2024, 12:53:34

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

baton

Поїздку в Чоп я багато разів відкладав, бо було багато інших цікавих місць. Коли
побачив що RegioJet відкривають новий маршрут в Чоп все ж вирішив з'їздити. Поїздці заважали декілька факторів, а саме:
1.Треба було об'їздити міста де є евакуйована техніка і обзнімати її, бо поїзда в Чопі нікуди не пропадуть, а евакуйовану техніку повернуть вже незабаром.
2.Щоб доїхати в Чоп потрібно сидіти в старій електричці майже 4 години.
3.Чоп це прикордонна територія і не дуже б хотілось сидіти в участку.

Початок поїздки, 27 березня 2024 року

Ранній підйом, складання рюкзаків, швидкий сніданок борщем з салом і похід на вокзал. Живу я в 200 метрах від вокзалу, тому єдине що нам заважало - це товарняк, який не давав швидко пройти на перон і прийшлось довго обходити. Дойшло до того що коли ми прийшли електричка вже відправлялась, ледви встигли.
Їхав я на п. 6502 Лавочне - Мукачево їхав я приблизно 1.5 години до кінцевої. До Сваляви в майже повній темноті прийшлось їхати, схід сонця був лише в ~7 годин. В Мукачево прибули о 7:30.

Троха прогулянок по Мукачеву неподалік вокзалу

Пішли ми в Spar випити капучіно, кави та ще чогось солоденького заїсти. Пройшлись по відділу з цукерками, постояли в шоці від цін і купили сосіску в тісті(а ціни там були мінімум 50 грн). Прийшли на вокзал в 8 годин і бачу таке:
Вантажний відправляється, відкривається вид на ЧС2, ЧС2КВР, ВЛ11М6 та ВЛ11.8. Я вже був готовий їх фотографувати, обертаюсь і бачу "стаю" ВОХРів(через ВОХРів саме й нічого не зняв в Мукачеві). Аж обідно стало, пішов в електричку. Через 2 хвилини вона відправляється, хоча мала через 13. Оце повезло думаю і відправляємся на ЕРці в Чоп :)

Пересадка на п. 6519/6520 Мукачево - Сянки

Вагон весь в ВОХРах, нереально зняти шось, просто свинарник справжній. На щастя, було це недовго, а лише до Батьова. В Батьові зустрівся з другом, поздоровались, і електричка відправилась. Тепер в вагоні можна було вільно знімати, тому що народу було справді мало принаймі в нашому вагоні. Дуже повезло, що ми знайшли вагон від 1231, який проходив КРП на КЕВРЗ в 2010 році і це були вже м'ягкі сідушки, а не дерев'яні лавки.

Чопські пригоди

Вийшли ми з електрички і пішли в кінець перону, шоб зняти прибуваючий потяг Кошице - Мукачево, і тут до нас підходять ДПСУшники:
- Ви на електричку чи на дизель-поїзд?

- Ми з електрички.
- Пройдіть на вокзал, тут не можна знаходитись.
Ми й пройшли на вокзал, але я дуже сильно напугався, думав шо вже через зйомку. Посиділи троха, перекусили і вирішили піти на перегін. На перегоні красиві озерцята(о. Мертва Тиса) і вже під'їзжав потяг Захонь - Чоп, тому треба було швидко реагувати і фотографувати. Троха посиділи на перегоні в очікуванні потягу Мукачево - Будапешт, але так його і не побачили. Пішли на вокзал і вже там зняли, він відправився з запізненням в 1.5 години. Після пішли зняти закинутий перегон Чоп - 3 км(1520 мм). Після чого знову пішли на вокзал, сіли на потяг №47 Ужгород - Запоріжжя. Дуже насичений видався день тоді.

Путь додому

Доїхали додому в спокої, троха поспали, хотів щось зняти з вікна потягу, але не получилось. Коли прибув в Воловець вдалось зняти ЕПЛ2Т-012 з маршрутом Львів - Чоп. Після цієї подорожі була пауза в 2 місяці, але наступна подорож була не тільки не менш насичена, а й дуже цікава.
Фотограф.
Ферроеквінолог.
Просто хороший хлопець :)

Xvost

Дякую за цікаву розповідь!

Kramatorsk.INFO : Всі новини Краматорська і регіона

Copyright © 2006-2025, Сергій Долманов aka Xvost та автори матеріалів.
При використанні матеріалів посилання (гіперпосилання) на «Пост Ворсклу» обов'язкове.