Щоб мати можливість створювати нові теми та відповідати в наявних, треба зареєструватися!
Кнопка «Реєстрація» розташована у верхній частині сайту.

Обговорення фотокамер, об'єктивів та ін. фотоприладдя

Автор LRT, 06 Липень 2024, 05:40:38

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

LRT

Тема для обговорення фототехніки, її особливостей з технічної точки зору.
Споконвічний холівар брендів бажано сюди не тягти.
;D

Також дуже вітається зазначення специфічних чи типічних глюків, чи особливостей роботи тої чи іншої моделі, якщо такі є. Як мінімум це допоможе новим користувачам як фототехніки так і проекту розуміти де це приколи заліза, а де їх власні навички (чи їх відсутність ;D).

Xvost

Як що все буде благополучно, то десь у вересні хочу взяти Canon EOS 4000D 18-55 DC III. Кто що скаже за цю камеру? Цікавить можливість зйомки з рук в сутінках та ввечері.

LRT

Цитата: Xvost від 10 Липень 2024, 13:11:0218-55 DC III
Цитата: Xvost від 10 Липень 2024, 13:11:02Цікавить можливість зйомки з рук в сутінках та ввечері.
На це - точно ні. Бо KITи досить темні (3.5)
На якийсь 50 1.8 - можна. Я на 50 2.0 знімав навіть при "вуличному освітленні" уночі (до війни).
Спойлер
Ось
[close]

Xvost

Ось (соррі за те, що з рашистського сайту):
Спойлер

[close]

Якість мені подобається. я саме це мав на увазі.

LRT

Але ж там витримка 6 секунд. Це явно зі штативу. Та й ви впевнені, що на тому
Цитата: Xvost від 10 Липень 2024, 13:11:02Canon EOS 4000D
на цих фото використовувався саме
Цитата: Xvost від 10 Липень 2024, 13:11:0218-55 DC III
який є КІТовим об'єктивом й як і всі КІТові об'єктиви - є сумнівним варіантом, бо темний (3.5 на мінімальному наближенні, тобто на 18,  на 55 - 5.6)?

Xvost

Тут мені порадили брати Nikon D5200 замість Canon EOS 4000D.

Подивився огляди - в принципі мені подобається. Тут є варіанти з різними об'єктивами, питання, на який ложити око?

Трохи дивно, що камера почала вироблятися у 2012 році і досі є у продажу.

LRT

Цитата: Xvost від 23 Липень 2024, 06:58:16Тут є варіанти з різними об'єктивами, питання, на який ложити око?
З цих варіантів я би (імхо) рекомендував 18-105. По суті - непогана альтернатива мільниці-"суперзуму" (не х50, але теж непогано).
18-55 - ті ж проблеми що й у Canon'a, а у 18-105 діапазон фокусних є плюсом, при його відносній темності.

Цитата: Xvost від 23 Липень 2024, 06:58:16Nikon D5200
Так, непоганий звір. Ще років десь 5-10 ще точно буде актуальним, імхо.

Цитата: Xvost від 23 Липень 2024, 06:58:16що камера почала вироблятися у 2012 році і досі є у продажу
Мій 450Д теж не дуже давно зник з продажу. Десь перед повномасштабною. А він аж 2008 року :)

Xvost

Дякую! Напевно на варіанті Nikon D5200 kit 18-105 я і зупинюсь. Як що все буде благополучно, то візьму десь к листопаду.

Pdszakarpattia

Я три місяці тому брав Nicon D5200, скажу, що він супер) Брав його з кітовим 18-105 за 18-19 тис грн новий, можу підсказати де)

Gers

Досить відстав від сучасних трендів та новітньої техніки, але що всі камери останніх 13 років дають приблизно гарний рівний результат, якщо казати про кропи початкового рівня. 
Все ж головне - це оптіка, тут відомо, що чим більше відносний отвір тим краще.  "Темні" до /5,6 не дуже підійдуть для дінамічної з'йомки із фокусним понад 70мм у складних умовах по світлу. Це моє особисте бачення.
Тоиу завжди користувався фіксами типу 50/1,4 та ось тут Нікон як раз не на висоті. Скло може працювати тількі від 5,6. До цього якість мене дуже не влаштовувала відносно Кеноновського 50/1,4 який давав відмінні просто кадри вже з діафрагми 2,0. 
Я б у разі купівлі, спочатку вибрав якісну оптіку, а тушка будь-яка віддасть потрібний результат. Також, фуллфрейм досить бажана річ, дивлячись на шуми/світлочутливість та багато іншого. 

Продовжено 01 Вересень 2024, 00:40:48:

Замість отого  CANON EOS 4000D 18-55 DC III особисто я брав би:

камера https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/canon-eos-600d-ef-s-18-55-is-iii-IDV5zAi.html

СКЛО:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/obktiv-canon-17-40-f4-l-usm-IDWUPQe.html або 
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/canon-17-55mm-2-8-is-usm-shtatniy-zum-kropnutih-dzerkalok-znizhena-tsna-IDV5uvJ.html або
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/canon-ef-24-105-f-4l-is-usm-IDSiBV7.html

Продовжено 01 Вересень 2024, 00:44:33:

Ще накамерний джпег незавжди задовільняє авторів. Щоб як найбільше використувати потенціал ЦЗК треба також розвивати скіли обробки РАВів за допомогою Lightroom ну й звісно PS. Це мастхев

Didko21

Доброго дня, в серйоз задумався зайнятися залізничною фотографією, це прям мрія була ще з часів функціонування TrainPix.
Звертаюсь із проханням, як до досвідчених людей підсказати яку апаратуру краще взяти, де редагувати фото щоб вони відповідали вимогам сайту, взагалі цікавить всі нюанси даної справи. 
Хочу щоб мої фото були найкращі)) 

LRT

Цитата: Didko21 від Вчора в 14:37:35підсказати яку апаратуру краще взяти
По мильницям - щось не гірше ніж Canon PowerShot A2500, або Canon PowerShot SX530HS (по іншим брендам тут не в темі, бо не користувався).

По дзеркалкам: якщо дешево та сердито, то шукати на усіляких Olx Canon EOS 450D, або  Nikon D3100 (або D3200). Якщо "гроші не питання" - щось типу  Canon EOS 90D, або Canon EOS  5D Mark IV. З Nikon-нів - тільки D90 можу порекомендувати. Новіші мені суб'єктивно не сподобались. Але на колір та смак, як то кажуть, товариш не всяк.

По об'єктивам до них - для початку підійдуть КІТові об'єктиви або 18-55, або 18-105 (іноді зустрічаються 55-300, но то вже більше як виключення, ніж правило). А потім коли наб'єте руку на якомусь з базових/комплектних об'єктивах - вже під свої вподобання візьмете щось інше.
Бездзеркальними фотоапаратами не користувався, тому нічого не можу порекомендувати. Але порівнюйте з вищевказаним переліком та дивіться що більше підходить під ваш бюджет та навички.

Фото на мобільний категорично не рекомендую, окрім випадків ДУЖЕ вузьких просторів (кабіна, щільні ряди техніки де й пройти складно), або фотографування чогось "предметного" (таблички, проїзні квитки та інші дрібні елементи).
Цитата: Didko21 від Вчора в 14:37:35де редагувати фото щоб вони відповідали вимогам сайту
Якщо в вас MS Windows - то або фотошоп, або лайтрум. Краще них для вінди нічого не має.
Якщо якийсь з дистрибутивів GNU/Linux (наприклад Arch, Debian, Ubuntu, OpenSUSE або в гіршому випадку Linux Mint) - я можу порекомендувати Darktable, aбо Rawtherapee (обоє за інтерфейсом близькі до лайтруму). Щось незначне та подібне до "мені тільки завал вирівняти" можна й у Gimp зробити (у всіляких Linux Mint він взагалі йде у комплекті програмного забезпечення який встановлюється за замовченням). До речі, у всіх цих програм є версії й під вінду.

Інструкції з обробки із використанням фотошопу та гімпу - є на сайті. Інші теж є в планах, але поки не реалізовані.

Обробка фото на мобільних девайсах не вітається через як мінімум невеликий розмір екрану цих пристроїв, а як максимум - через алгоритми, які більше розраховані на усілякі інстаграми, ніж на нормальну якість.
Цитата: Didko21 від Вчора в 14:37:35взагалі цікавить всі нюанси даної справи

Нюансів всюди багато. Якщо є питання - задавайте у відповідній темі, в більшості випадків або я, або хтось з редколегії, або користувачів надасть відповідь.
Єдине скажу зразу - фотографувати краще у RAW форматі (якщо мова про дзеркалку, або бездзеркалку, бо на мильницях цього немає), бо тоді простіше "витягнути" запороте фото (не дарма він "важить" десь у двічі більше за JPG, як мінімум). Та й спочатку без навичок простіше свої помилки буде виправляти :)

Цитата: Didko21 від Вчора в 14:37:35Хочу щоб мої фото були найкращі))
Це залежить лише від вас, ваших навичок та старання ну і від техніки яку ви використовуєте. Але більшою мірою - саме від самого фотографа, ніж від техніки.

Kramatorsk.INFO : Всі новини Краматорська і регіона

Copyright © 2006-2025, Сергій Долманов aka Xvost та автори матеріалів.
При використанні матеріалів посилання (гіперпосилання) на «Пост Ворсклу» обов'язкове.